Luikse wijze Gehaktballen

Voorbereiding

  1. Meng het gehakt met de sjalot, het brood, de peterselie, het ei, zout, peper en nootmuskaat en vorm 8 gehaktballetjes.
  2. Verhit de boter en bak de gehaktballetjes aan elke kant goudbruin, haal ze eruit en leg ze op een bord.
  3. Blus af met azijn en 1 eetlepel siroop, laat de helft verdampen en voeg de uien, tijm, laurier en marjolein toe.
  4. Leg de gehaktballetjes op een bed van uien en voeg water toe tot halverwege. Laat 20 minuten sudderen onder deksel.
  5. Haal de gehaktballetjes met de helft van de uien uit de pan, pureer de saus en zeef deze.
  6. Voeg de LUIKSE STROOP en optioneel de rozijnen toe, breng op smaak en leg de gehaktballetjes terug in de saus.
  7. Verwarm voor het opdienen.

Ingrediënten voor 4 mensen

Gehaktballen :

  • 500 g gemengd varkens en rundsgehakt
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 100 g brood geweekt in melk
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 heel ei

Saus :

  • 50 g boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 200 g fijngesneden uien
  • tijm, laurier en marjolein
  • 3 eetlepels LUIKSE STROOP
  • 2 eetlepels rozijnen (optioneel)