De siroop is een familiegeschiedenis bij Meurens!
In 1902 verliet overgrootvader Clément Meurens, de eerste van zijn naam, de ouderlijke boerderij om een professional in broodsmeersiroop te worden. Hij koos een strategische locatie en bouwde zijn siroopfabriek in Aubel, tegenover het treinstation.
In 1937 liet zijn zoon Clément zich inspireren door de destijds populaire fruitgelei en ontwikkelde het beroemde recept voor de Perensiroop van het Land van Luik. Maar al snel brak de oorlog uit en ontstonden er leveringsproblemen. Pas in 1947 deponeerde hij het beroemde merk, waarvan de bekendheid zo groot was dat de afkorting een generieke naam werd voor uitsmeerbaar fruitstroop: de LUIKSE STROOP.
Martine Meurens, net als haar grootvader, probeert nieuwe mengsels uit en ontwikkelt nieuwe smaken. En in 2011 richtte ze haar bedrijf op en bracht ze LUIKSE STROOP in vloeibare vorm op de markt, om in te spelen op de veranderende eetgewoonten.
Dankzij een uniek en gepatenteerd productie- en bewaringsproces behoudt de door Martine Meurens herziene LUIKSE STROOP de natuurlijke fruitige tonen en is verkrijgbaar in verschillende smaken, met de echte smaak van het fruit.