Pompoentaart

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix alle ingrediënten in een blender tot een homogene vloeistof is verkregen.
  3. Leg het deeg in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.
  4. Giet de inhoud van het mengsel erin.
  5. Bak gedurende 35-40 minuten.

Voor de ongeduldigen: deze taart kan al warm worden genoten…

Ingredienten voor 4 mensen

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400g pompoenpuree (*)
  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • 65g Luikse siroop
  • 30g maïzena
  • 25cl verse room
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl sinaasappelbloesemaroma

(*) Voor het gemak (snelheid, minder afval, enz.), overweeg bevroren pompoen te gebruiken (in blokjes). Verwarm eenvoudig de blokjes in de magnetron, laat ze een beetje afkoelen en voeg ze dan in hun geheel toe aan de blender.