Tiramisu met appels

Voorbereiding

  1. Appelmoes: snijd de appels in stukjes, giet 70 g vloeibare LUIKSE STROOP en de helft van de kaneel erover en kook op een laag vuur. Bewaar enkele kleine stukjes hele appels voor de decoratie. Laat goed afkoelen.
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  3. Meng de dooiers met 25 g suiker tot een lint is verkregen. Voeg de mascarpone toe en roer tot een goed homogeen mengsel is verkregen.
  4. Klop de room en voeg toe aan het mascarponemengsel.
  5. Maak een meringue met de eiwitten en 25 g suiker.
  6. Voeg voorzichtig met een houten spatel de opgeklopte eiwitten toe aan de rest van de bereiding, zonder abrupt te mengen.
  7. Leg in een schaal (of individueel glas) een laag van het mengsel, dan de goed gekoelde appelmoes, de koekjes en eindig met een laag van het mengsel. Laat 2 uur in de koelkast rusten. Voor het opdienen, versier met enkele stukjes gekarameliseerde appels en besprenkel met vloeibare LUIKSE STROOP.

Ingrediënten voor 4 mensen

  • 2 Jonagold appels
  • 3 eieren
  • 2 x 25 g suiker
  • 250 ml 40% room
  • 200 g mascarpone
  • 1 tl kaneel
  • 140 g vloeibare LUIKSE STROOP
  • 12 lange vingers