Madeleine met abrikozensmaak

Voorbereiding

  1. Een lint maken met het ei en de suiker met een mixer, tot je een wit schuim krijgt,
  2. Bloem en bakpoeder mengen,
  3. Melk en abrikozensiroop verwarmen,
  4. Het lint, het bloem-bakpoedermengsel en de melk-abrikozensiroop mengen, samen met de in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen,
  5. Vul kleine madeleinevormpjes en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden met hete lucht gedurende 6 tot 7 minuten.

Ingrediënten voor 2 mensen

  • 80 g boter
  • 1 ei
  • 50 g suiker S2
  • 80 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • 2,5 eetlepels melk
  • 12 g  Martine Meurens LUIKSE STROOP (abrikoos)
  • 4 gedroogde abrikozen

Dit recept wordt u aangeboden door:

Les Fines Gueules, bistrot gourmand
Faweux 794
4654 Charneux
087/39.89.89
lesfinesgueules.be