Eendenborst met Sojacaramel
Voorbereiding
- Reinig en snijd de eendenborstfilets, kerf de huid van de filets in, zout en peper.
- In een kleine pan de sojasaus en de overige ingrediënten behalve de boter gieten.
- Laat het mengsel zachtjes 5 minuten trekken, zeef dan de vloeistof en zet apart.
- Bak de eendenborstfilets in een pan met een beetje vet, begin met het karameliseren van de huid.
- Ontvet de pan, blus af met de vloeistof en klop de saus op met boter met een garde.
- Zodra de saus is opgeklopt, bak je de eendenborstfilets in de oven op 180 graden hetelucht gedurende 7 minuten.
- Serveer door de filets te bedekken met de saus.
Ingrediënten voor 4 mensen
- 2 eendenborstfilets
- 10 cl Japanse sojasaus (Kikkoman)
- 2 eetlepels Martine Meurens LUIKSE STROOP (kers)
- 1/2 theelepel gehakte verse gember
- 1/4 kaneelstokje
- Sap van een halve limoen
- 40 g boter
Dit recept wordt u aangeboden door:
Les Fines Gueules, bistrot gourmand
Faweux 794
4654 Charneux
087/39.89.89
lesfinesgueules.be