Eendenborst met Sojacaramel

Voorbereiding

  1. Reinig en snijd de eendenborstfilets, kerf de huid van de filets in, zout en peper.
  2. In een kleine pan de sojasaus en de overige ingrediënten behalve de boter gieten.
  3. Laat het mengsel zachtjes 5 minuten trekken, zeef dan de vloeistof en zet apart.
  4. Bak de eendenborstfilets in een pan met een beetje vet, begin met het karameliseren van de huid.
  5. Ontvet de pan, blus af met de vloeistof en klop de saus op met boter met een garde.
  6. Zodra de saus is opgeklopt, bak je de eendenborstfilets in de oven op 180 graden hetelucht gedurende 7 minuten.
  7. Serveer door de filets te bedekken met de saus.

Ingrediënten voor 4 mensen

  • 2 eendenborstfilets
  • 10 cl Japanse sojasaus (Kikkoman)
  • 2 eetlepels Martine Meurens LUIKSE STROOP (kers)
  • 1/2 theelepel gehakte verse gember
  • 1/4 kaneelstokje
  • Sap van een halve limoen
  • 40 g boter

Dit recept wordt u aangeboden door:

Les Fines Gueules, bistrot gourmand
Faweux 794
4654 Charneux
087/39.89.89
lesfinesgueules.be