Tiramisu met appels
Voorbereiding
- Appelmoes: snijd de appels in stukjes, giet 70 g vloeibare LUIKSE STROOP en de helft van de kaneel erover en kook op een laag vuur. Bewaar enkele kleine stukjes hele appels voor de decoratie. Laat goed afkoelen.
- Scheid de eidooiers van de eiwitten.
- Meng de dooiers met 25 g suiker tot een lint is verkregen. Voeg de mascarpone toe en roer tot een goed homogeen mengsel is verkregen.
- Klop de room en voeg toe aan het mascarponemengsel.
- Maak een meringue met de eiwitten en 25 g suiker.
- Voeg voorzichtig met een houten spatel de opgeklopte eiwitten toe aan de rest van de bereiding, zonder abrupt te mengen.
- Leg in een schaal (of individueel glas) een laag van het mengsel, dan de goed gekoelde appelmoes, de koekjes en eindig met een laag van het mengsel. Laat 2 uur in de koelkast rusten. Voor het opdienen, versier met enkele stukjes gekarameliseerde appels en besprenkel met vloeibare LUIKSE STROOP.
Ingrediënten voor 4 mensen
- 2 Jonagold appels
- 3 eieren
- 2 x 25 g suiker
- 250 ml 40% room
- 200 g mascarpone
- 1 tl kaneel
- 140 g vloeibare LUIKSE STROOP
- 12 lange vingers