Luikse wijze Gehaktballen
Voorbereiding
- Meng het gehakt met de sjalot, het brood, de peterselie, het ei, zout, peper en nootmuskaat en vorm 8 gehaktballetjes.
- Verhit de boter en bak de gehaktballetjes aan elke kant goudbruin, haal ze eruit en leg ze op een bord.
- Blus af met azijn en 1 eetlepel siroop, laat de helft verdampen en voeg de uien, tijm, laurier en marjolein toe.
- Leg de gehaktballetjes op een bed van uien en voeg water toe tot halverwege. Laat 20 minuten sudderen onder deksel.
- Haal de gehaktballetjes met de helft van de uien uit de pan, pureer de saus en zeef deze.
- Voeg de LUIKSE STROOP en optioneel de rozijnen toe, breng op smaak en leg de gehaktballetjes terug in de saus.
- Verwarm voor het opdienen.
Ingrediënten voor 4 mensen
Gehaktballen :
Saus :
- 50 g boter
- 2 eetlepels azijn
- 200 g fijngesneden uien
- tijm, laurier en marjolein
- 3 eetlepels LUIKSE STROOP
- 2 eetlepels rozijnen (optioneel)