Tartaar van zalm met auberginekaviaar

Voorbereiding

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes, lichtjes peper en zout toevoegen,
  2. Zet apart in de koelkast,
  3. Snijd de aubergines schuin, voeg een beetje olijfolie toe en bak ze 12 minuten in de oven op 180 graden,
  4. Haal het gekookte vruchtvlees uit de aubergines,
  5. Bak de gesneden ui en knoflook in kleine stukjes in een pan met olijfolie,
  6. Voeg het gekookte auberginevruchtvlees, de LUIKSE STROOP en de balsamicoazijn toe,
  7. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes sudderen,
  8. Mix deze bereiding lichtjes en laat afkoelen,
  9. Serveer de tartaar mooi op en voeg de auberginekaviaar toe,
  10. Geniet ervan met een salade en een lekker stukje boerenbrood.

Ingrediënten voor 2 mensen

  • 200g verse zalmfilet zonder vel
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels  Martine Meurens LUIKSE STROOP (peer-appel)
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Zout en peper

Dit recept wordt u aangeboden door:

Les Fines Gueules, bistrot gourmand
Faweux 794
4654 Charneux
087/39.89.89
lesfinesgueules.be