Tartaar van zalm met auberginekaviaar
Voorbereiding
- Snijd de zalm in kleine blokjes, lichtjes peper en zout toevoegen,
- Zet apart in de koelkast,
- Snijd de aubergines schuin, voeg een beetje olijfolie toe en bak ze 12 minuten in de oven op 180 graden,
- Haal het gekookte vruchtvlees uit de aubergines,
- Bak de gesneden ui en knoflook in kleine stukjes in een pan met olijfolie,
- Voeg het gekookte auberginevruchtvlees, de LUIKSE STROOP en de balsamicoazijn toe,
- Laat het mengsel 10 minuten zachtjes sudderen,
- Mix deze bereiding lichtjes en laat afkoelen,
- Serveer de tartaar mooi op en voeg de auberginekaviaar toe,
- Geniet ervan met een salade en een lekker stukje boerenbrood.
Ingrediënten voor 2 mensen
- 200g verse zalmfilet zonder vel
- 2 aubergines
- 2 eetlepels Martine Meurens LUIKSE STROOP (peer-appel)
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel balsamicoazijn
- Zout en peper
Dit recept wordt u aangeboden door:
Les Fines Gueules, bistrot gourmand
Faweux 794
4654 Charneux
087/39.89.89
lesfinesgueules.be